Blog

Blog bij OptiCam

14-03-2014 21:54

www.opticam.nl/index.php?route=module/blog/view&blog_id=1

Onze partner van OptiCam is inmiddels ook een blog gestart op hun de eigen website. Ons is gevraagd om hier ook als gastschrijver regelmatig een post te doen.

IP camera Blog

06-02-2014 18:18

hoi, 

In navolging van het sportcamera blog gaan wij ook een IP camera Blog beginnen, ook weer samen met OptiCam, hij levert camera's en geeft technische ondersteuning.

Het adres van het ip camera blog is als volgt : https://ipcamera-blog.webnode.nl/ daar kun je tips trucs en andere zaken terug gaan vinden.

Er is nog niet veel informatie maar die komt er de komende weken vanzelf.

we gaan binnekort ook weer een nieuwe sport camera van Rollei bespreken, prijstechnisch goed en niet te duur.

Tot later

Review S50

23-01-2014 10:05

Review Rollei S50

Inmiddels is de Rollei S50 alweer een tijdje op de markt als vervanger van de 5S met WiFi.

Van OptiCam hebben we een Nitro edition gekregen voor deze review.

De camera is in 3 uitvoeringen leverbaar, de Standaard, de Ski uitvoering en de tijdelijke Nitro Circus Live uitvoering. Het verschil zit hem slecht in details.

De standaard uitvoering is redelijk compleet, je kunt hem monteren op je helm met plakkers, er is een waterdichte kast met 2 deurtjes. 1 deurtje is opengewerkt voor beter geluid en 1 deurtje maakt de kast waterdicht. Als leuke bijkomstigheid krijg je verwisselbare frontjes in frisse kleuren ( zwart, geel, blauw en oranje)  zodat je de camera een beetje kunt aanpassen aan je eigen smaak, daarbij een afstandbediening en een download link voor Corel Videostudio X6. Er worden 2 accu’s meegeleverd.

Dan de Ski uitvoering: Als extra accessoire krijg je een borstharnas. Maar wel weer zonder de verwisselbare frontjes.

En als laatste de Limited edition Nitro Circus: In deze uitvoering die bedoeld is om te monteren op je crossmotor, BMX of ander voertuig krijg je ipv het borstharnas een RAM Mount om hem muurvast te montere aan je frame of stuur. Het frontje is dan voorzien van een Nitro Circus opdruk en je krijgt een certificaat van echtheid met volgnummer.

Dan de camera zelf: die is in alle 3 de uitvoeringen technisch gelijk. De specificaties zijn ruim voldoende om scherpe kleurrijke beelden te maken. De belangrijkste:

WiFi, 14 MP sensor, 175 graden groothoek lens, F2.8 glas lens, 1080P 30fps en 1080i 60 fps, timelaps, slowmotion en een ingebouwd lcd scherm.

In het gebruik:

Het eerste dat opvalt is het formaat en gewicht, Rollei heeft ten opzichte van de voorganger 5S een paar stappen vooruit gedaan, de camera is kleiner en lichter geworden. Als we de camera uitpakken en klaar gaan maken voor gebruik oogt het op het eerste gezicht wel wat fragiel. Het verwisselbare frontje is meteen de afdekking voor de accu en je bent een beetje bang in het begin dat je wat kapot maakt bij het verwijderen. Maar dat is slechts de eerste indruk, naarmate je hem vaker gebruikt wen je er aan en kapot gaan is bij ons niet gebeurt.

Dan starten we de camera op en gaan als eerste eens het menu in, volgens de handleiding moet die in het Nederlands in te stellen zijn, maar helaas dat blijkt niet zo. Hier moet waarschijnlijk een firmware update voor komen.

Veel belangrijker echter was de volgende verrassing: 64GB kaartjes worden niet ondersteund, terwijl dit wel zou moeten kunnen volgens Rollei. Na contact met Rollei blijkt dit probleem bekend en tot er een Firmware update komt moet je als volgt te werk gaan; Formateer de 64GB kaart op Fat32 en hij doet het wel.

De overige instellingen bij het menu spreken voor zich, resolutie, belichting, scene optie, kleur hardheid etc alles in instelbaar en eenvoudig te doen.

We gaan verder: Wifi, even de App downloaden instaleren en contact zoeken met de camera gaat prima, meekijken, opname starten etc geen enkel probleem. 

We pakken de afstand bediening erbij en dan gaat het even mis. Dat werkt voor geen meter denk je de eerste paar keer. Het is even wennen en de truc door krijgen dan blijkt uiteindelijk de afstandbediening te werken. Hoe?

Als volgt: je zet de camera aan, je moet dan de linker toets boven op vasthouden tot er een blauw lampje gaat knipperen, dan pak je de AB en druk je kort op de aan/uit knop, gewoon even indrukken en weer los. En na enige seconden vertraging gaat de camera aan en die vertraging is echt een irritant gegeven. Je bent genegen om die aan/uit knop vaker in te drukken en lang vast te houden omdat hij niet meteen reageert. Het resultaat van dat in blijven drukken is dat de camera eigenlijk helemaal niet meer reageert. Maar ok we hebben het door het het gaat nu wel. De afstandbediening werkt en de afstand? Die is redelijk beperkt. Na 10 meter was de koek op en reageerde de camera niet meer op de afstandbediening.

Dan wat opnames maken; en daar komt het Rollei gevoel weer naar boven, scherp, mooie kleuren prima. Niets op aan te merken. Het schermpje van 2 inch is ook prima te bekijken alles OK.

Het gewicht van de camera is lekker laag zoals al eerder gemeld en je kunt hem dus goed op je helm kwijt het gewicht is niet storend.

Vanwege het weer zijn we niet naar buiten geweest om hem op de helm te testen maar de filmpjes op YouTube laten de kwaliteit wel zien. Alleen jammer dat YouTube die compressie methode heeft waardoor de video-kwaliteit minder is dan wanneer je het thuis af speelt.

De geluidskwaliteit van de opnames valt wat tegen, komt natuurlijk door de waterdichte kast maar ook met het open deurtje is het niet super.

Er zijn, zoals gewend van Rollei, volop accessoires te bestellen en bij www.Opticam.nl krijg je 3 jaar omruil garantie. Dat is langer dan de meeste leveranciers en dat doe je alleen als je overtuigd bent van je kwaliteit.

De conclusie:

De S50 is een prima camera, klein en mooie scherpe opnames, voldoende accessoires meegeleverd of bij te kopen. Dan ook niet onbelangrijk de prijs;

Duurder dan ISAW en goedkoper dan GoPro. Hoewel ik de Rollei een uitstekende camera vindt zou ik eerder een ISAW A3 EXtreme nemen, deze is goedkoper en completer en heeft 1080p 60 fps. Wel is de ISAW wat zwaarder in gewicht.

De Rollei S50 heeft alles wat je nodig hebt, maakt prima opnames en is dankzij de volop verkrijgbare accessoires voor iedere activiteit te gebruiken.

Rollei Nitro camera een verbetering t.o.v de S5 serie

26-10-2013 20:30

Rollei S50 Nitro Circus Live geliminteerde oplage

26-10-2013 20:00

Het duitse merk Rollei is sponsor van Travis Pastrana's Nitro Circus Live geworden.

Ter gelegenheid daarvan is een speciale uitvoering van Rollei's nieuwe Camera lijn de S50 uitgebracht.

Wereldwijd zijn er slechts 3000 beschikbaar, ze zijn voorzien van een echtheids certificaat.

Waar het ook omgaat natuurlijk zijn de specificaties:

Hieronder een paar highlights

  1. 14 Mp Cmos Sensor
  2. 2.0" LCD display
  3. 175 graden groothoek lens
  4. Duikmodus. Softwarematig rood filter voor onderwater.
  5. upside/down
  6. Slowmotion en Timelaps
  7. 60 meter waterdicht
  8. 3 meter val proof in de waterdichte behuizing
  9. 1080P full Hd
  10. 24 maanden omruil garantie

Wat opvalt is dat bij 1080P het aantal frames is verbeterd t.o.v. de 5S serie van 25 naar 30fps. bij 1080i selfs tot 50Fps. De waterdichte kast heeft een vlakke lens om ook onderwater scherpe opnames te kunnen maken. Gemakkelijk is ook de afstandbediening die geleverd wordt met een laaddok, Dit is wel slim want er zijn geen batterijen meer nodig. WiFi standaard aan boord, er is een app te downloaden voor iPhone en Android voor het live streamen van beelden. Via de app kun je ook de instellingen wijzigen.

Standaard zijn er voldoende accessoires mee geleverd, zoals een ram mount voor montage aan een stuur of buisframe, plakstickers voor montage op de helm, een open achterdeur voor beter geluid. Uniek is dat Rollei 2 accu's standaard mee levert, per accu kun je tot wel 80 minuten opnemen. ( is natuurlijk afhankelijk van wel of geen WiFi, en andere instellingen) minimaal wordt 65 minuten gegarandeerd. Dit is relatief kort per accu dus de geboden oplossing was simpel te verzinnen.

Wat ik een goede zaak vind is de gratis download link voor Corel Video Studio X6. Daar kun je je opnames mee editen en verbeteren.

Helaas heb ik nog geen filmpjes gevonden, dat kan ook niet want hij is pas deze week op de markt gekomen.

Één van de eerste aanbieders die ik heb gevonden was: https://www.opticam.nl/sportcameras/Rollei-sportcamera's/Rollei-S50-Wifi-Nitro-circus-live  hier in nederland is hij trouwens goedkoper dan in Duitsland : https://www.saturn.de/mcs/product/ROLLEI-S50-WiFi-Nitro-Circus-Edition,48352,426559,929913.html?langId=-3

Wat ik als een gemiste kans zie is het achterblijven van het aantal Fps t.o.v GoPro Silver+ en ISAW A3  die beide 1080P 60 fps leveren. Al zullen veel gebruikers dat misschien niet missen.

Daarmee heb ik meteen zijn belangrijkste concurenten genoemd. 

Filmpjes houden jullie nog tegoed.

 

Sportcam kopen? waar let je op

18-10-2013 09:41

Sportcamera kopen, waar moet je op letten?

17-10-2013 21:37

Voor je een sportcamera gaat kopen is het verstandig om voor jezelf duidelijk te hebben waar voor en hoe vaak gebruik ik hem? 

Wat voor actie ga ik opnemen?

  • bij hele snelle sporten is het aantal frames per seconde ( fps belangrijk ) De camera moet al die info wel snel en duidelijk op kunnen nemen. bij een te lage fps instelling kan het beeld blurrig ( wazig ) over komen. Dan is het soms zelfs verstandig om een lagere resolutie te nemen met een hogere fps.
  • Ga ik ermee snorkelen? dan zijn er weer hele andere eisen. Het kleuren spectrum onderwater is anders dan boven water, hierdoor kunnen opnames er een beetje saai uit zien, weinig kleur alles een beetje blauwig. Er zijn camera's zoals de ISAW lijn die hebben een software matig Rood filter ingebouwd.
  • Daardoor zie je weer natuurgetrouwe kleuren. Waar je ook aan moet denken is de fish eye lens die bijna alle sportcamera's hebben. wanneer er op de waterdichte kast dan ook nog een fish eye lens bescherming zit krijg je al snell een onscherp en vertekend beeld. Zoek dus een camera met een zo vlak mogelijke fish eye lens.
  • Is de camera wel waterdicht? of alleen maar tegen spatwater?

Wat voor geheugen kaartje moet er worden gebruikt?

  • bij hoge resoluties en hoge frame rates ( fps) is een klasse 6, liever nog een klasse 10 kaartje noodzakelijk. Als de lees en schrijfsnelheid niet genoeg is  dan blijft je beeld niet zo mooi als je zou willen. schokkerig .e.d.

Wat is mijn Budget?

  • Niet iedereen kan een GoPro Black Hero 3+ kunnen betalen, Het staat als een paal boven water dat dit goede camera's zijn, maar wie geen videoproductie maakt of fanatiek beelden bewerkt heeft de 4K optie helemaal niet nodig. Daarbij is de kale prijs van een GoPro wel redelijk maar als je hem wat accessoires wilt geven als een LCD scherm, open kast of extra accu, dan ben je al snel nog eens 100-200 euro kwijt  Kijk dan eens naar merken als  Rollei, ION, ISAW etc.daar kun je echt wel hele mooie beelden opnames mee maken. En vaak hebben deze camera's standaard een accessoire pakket wat bij GoPro extra gekocht moet worden. Laat je niet gek maken door de GoPro adepten. 

WiFi?

  • Makkelijk, je kunt de camera vaak instellen terwijl hij gewoon nog op je hoofd, helm of in de waterdichte kast zit. starten met opname en stoppen is makkelijk. Maar veel camera's  hebben daarvoor ook een afstandbediening. Alles live streamen naar de social media? leuk maar dan moet je wel je smartphone of tablet bij je hebben voor de connectie met internet. Het grootste nadeel van WiFi is dat het stroom vreet. Rollei heeft daar weer iets op bedacht. Zij hebben een WiFi module met ingebouwde accu. slim.

Waar koop je hem?

  • Er zijn altijd mensen die gaan naar de reguliere winkel en willen een camera vasthouden en uitproberen, dat is natuurlijk je goed recht maar vaak betaal je dan weer wat meer dan bij een webshop. Een goede webshop als Opticam kent een aantal voordelen; lagere prijs, uitstekende service en vakkennis. mijn ervaring met arendjan van Dolder eigenaar van opticam is prima, hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Altijd snel antwoord op vragen en als er iets kapot ging werd het snel opgelost.
  • Ik heb ook goede ervaringen met Recordnow. Iets hoger in prijs als opticam.Maar verder ook prima.

 

 

Eerste blog

12-10-2013 16:57

Onze nieuwe blog is vandaag van start gegaan. Houdt focus hierop en wij zullen proberen je geïnformeerd te houden. Je kunt nieuwe berichten plaatsen op deze blog via de RSS feed.