Actie camera accessoires

05-11-2013 17:18

Je koopt een sportcamera, je merkt dat het een heel veelzijdig apparaat is. De video opnames zijn uitstekend en zelfs de foto's zijn met 14 MP scherp en kleurrijk. Maar dan komt het je kunt de camera vaak alleen maar op je helm plakken of aan je stuur hangen. En nu wil je net gaan snorkelen, hoe hou ik dan die camera vast. Of ik ben vervend skateboarder en je wil eigenlijk wel eens zien hoe je eigen moves eruit zien. Zogenaamde selfies maken. En dat is vaak niet meteen mogelijk met de standaard accessoires.

Er zijn een aantal fabrikanten zoals GoPro, Rollei, en ISAW die een ruim assortiment accessoires hebben. Daarnaast zijn er fabrikanten als JOBY ( van de Gorillapod ) en Fat Gecko die ook hele bruikbare stativen en montage mount leveren.

Er zijn accesoires te krijgen waarmee je de camera op je helm monteerd met een verlengstuk zodat je je eigen gezicht kunt filmen tijdens je sportcapriolen. Kan hilarisch zijn voor een enkele keer.

Het lijkt wel of de meeste fabrikanten hun accessoires in dezelfde fabriek maken, want veel mounts zijn uitwisselbaar. Veel leveranciers zouden eens moeten uit testen en vermelden welke accessoires nu precies uitwisselbaar zijn. 

Dus heren leveranciers aan het werk