Pivothead Durango matte black Camera bril

20-01-2016 22:26

De Pivothead Durango camera bril.

Nu het wintersportseizoen weer is begonnen, zijn er weer nieuwe sporters die hun kunsten op video willen vastleggen. Heel begrijpelijk natuurlijk want het is leuk om later terug te kijken en als je geluk hebt, staat er zelfs iets buitengewoon spectaculairs in je opname.

De meeste sporters gebruiken een standaard model sportcamera, sommigen op hun helm geplakt, anderen een borstharnas of aan de skistok. Maar het kan ook anders;

De Camera zonnebril...

Waren de eerste camerabrillen een beetje vreemde ontwerpen met een opvallend uiterlijk en een lompe camera ergens aan het montuur bevestigd, is Pivothead een van de eerste merken die er in geslaagd zijn om alles in een stijlvolle bril te verpakken.

 

Het best verkopende model is de Pivothead Durango mat zwart of matte black zoals ze hem zelf noemen. 

Waarom een camera bril?

Een camerabril geeft je de mogelijk werkelijk alles op te nemen exact zo als je het zelf ziet, de lens is tussen je ogen geplaatst waardoor de POV, point of view echt is zoals je het zelf waarneemt. 

Daarnaast is het minder opvallend dan een camera op je helm, staat soms een beetje vreemd een torentje op je helm. 

Beeldkwaliteit Full HD

De huidige Pivothead modellen nemen allemaal op in een prima Full HD 1080P 30fps kwaliteit. Zoals je weet is Full HD op dit moment de standaard resolutie. De meeste mensen hebben een Full HD TV en ook je PC of tablet kan deze resolutie aan. Pas wanneer je overgaat tot aanschaf van een 4K tv zul je mogelijk ook een 4K camera willen kopen. Maar tot die tijd is het goed genoeg.

Verwisselbare lenzen

Pivothead kent daarnaast een  brillen koker met een set verwisselbare lenze als optionele accessoire, daarmee kun je de standaard donkere glazen vervangen door een paar transparante kleurloze of door een paar gele lenzen. Afhankelijk van je voorkeur en de omgeving. 

Opslag capaciteit

Standaard heeft de camera bril een geheugencapaciteit van 8GB, daar kun je een uurtje mee vsatleggen, ook de accu gaat zeker zo lang mee. Om meer geheugen te hebben en meteen ook extra accu capaciteit en wifi kun je kiezen voor de Pivothead Airsync. Hier zit een accu in, een wifi hotspot en de mogelijkheid om een extra geheugenkaartje te plaatsen. Zo kun je beelden naar je tablet of telefoon streamen, opslaan en terugkijken. De Air Sync wordt met een kabeltje aan je bril aangesloten. Daar heb je gelukkig geen last van en de air sync stop je in je borstzak bijvoorbeeld.

Bediening

de bediening van de bril is simpel, er zitten slechts 3 knoppen op, aanzetten, switchen tussen video en foto mode en opname starten stoppen.

Zijn er nadelen?

Ik kan er maar 1 bedenken: als je de bril draagt merk je pas hoe veel wij mensen ons hoofd bewegen.Maar dat is een kwestie van gewenning.

Waar te koop?

Onder andere bij OptiCam vanaf € 219,00 en gratis verzending.