Review ISAW Edge

30-09-2015 21:22

ISAW Edge 1e review.

Het heeft lang geduurt, de daadwerkelijke introductie heeft lang op zich laten wachten. Was er eerst sprake van half augustus, is het inmiddels 30 september, maar we hebben hem eindelijk in bezit met dank aan OptiCam

De Edge moet de opvolger worden van de zeer gewaardeerde A3 Extreme. De Extreme is nog steeds een uitstekende sportcamera die de grondlegger is geworden van het beeld van ISAW als Sportcamera producent.

Daarom ben ik blij dat ik de Edge nu eindelijk voor me heb liggen.

 

De eerste indruk;

Een kleine witte verpakking met een venster waar de  Edge zichtbaar is naast zijn handgreep en de zuignap.  Als we de doos openen dan bestaat de inhoud uit 2 delen, een plastic blister met camera, zuignap en handgreep en daaronder een doos met toebehoren. Als we die doos open maken dan valt meteen de nette georganiseerde inhoud op. Een schuimrubber blok met daarin voor alle accessoires een nette opbergplaats. Overzichtelijk en een echte vooruitgang t.o.v. andere verpakkingen die meestal eruit zien als een bij elkaar gegooid zooitje artikelen.

Dan de camera, hij is een stuk kleiner dan de A3 en zelfs kleiner dan de bekende SJ4 en 5000 serie, de sluiting van de kast is stevig maar makkelijk te openen. Edge ziet er goed uit, strak minimalistisch mischien wel. De accu moet geplaatst worden aan de onderzijde van de camera, aan de achterzijde tref je het ingebouwde LCD scherm aan. Edge heeft in totaal slechts 3 knoppen en de bediening is vrijwel gelijk gebleven aan die van de A3. De knop boven op is aan/uit en start/stop opname.

Aan de voorzijde net als bij de Extreme 2 knoppen om de camera in te stellen en wifi aan/uit te zetten. Daarnaast een Led  en een groot vierkant blok waar de glazen lens is geplaatst. Aan de linkerzijde heb je de aansluitingen, USB en HDMI en het schijfstation voor de micro-SD kaart. De andere zijde heeft de ingebouwde speaker.

De waterdichte kast past precies en voelt licht maar solide aan. Waterdicht tot 40 meter en voorzien van 3 knoppen om de camera te bedienen.

 

De Accessoires;

Zoals gezegd de doos met accessoires is een verademing, en bevat alle noodzakelijke accessoires om de camera bij de meeste activiteiten te kunnen gebruiken. Wat krijg je er allemaal bij;

  • 1 vlakke en 1 gebogen plakker met bijbehorende snelsluiting voorzien van het bekende GoPro montage systeem.
  • 3 Schroeven
  • 1 handgreep met polsband, de handgreep kan ook worden gebruikt als bobber in het water.
  • 1 opengewerkt frame, die je met de bijgeleverde zuignap nodig hebt om de camera als dashcam te gebruiken
  • 1 Tripod waarmee je de camera op standaard statieven kunt plaatsen
  • 1 USB kabel voor data overdracht en opladen
  • 1 Accu
  • 2 verleng armen
  • Handleidingen in diverse talen, helaas nog geen Nederlands
  • Een ISAW sticker

Met deze accessoires en de GoPro aansluiting kun je de camera meteen gebruiken bij motorsporten, watersporten op je helm plakken etc. Ook is er natuurijk een berg aan optionele accessoires die d=gewoon gebruikt kunnen worden.

 

Edge in het gebruik;

 

Daar gaan we snel mee aan de slag en komen met een uitgebreide review. Dus hou de site in de gaten.

 

Update: 06-12-2015

 

De camera is inmiddels uitgetest, helaas niet door ons zelf maar wij mogen gebruik maken van de ervaringen van een goede vriend, MX active, deze heeft ruime ervaring met de voorganger van de Edge de A3 Extreme. Hij is behoorlijk enthousiast en heeft de eerste opname op zijn vimeo kanaal gezet. Dit was een rit tijdens een indoor motorcross wedstrijd waarbij de camera drager ook nog eens gewonnen heeft.

Klik op de volgende link om de opname te zien https://vimeo.com/144246073

Onze leverancier van camera's heeft de ISAW nu wel in een zeer aantrekkelijke aanbieding voor u. Inclusief een gratis accessoire naar keuze kunt u de ISAW Edge nu voor € 219,00 krijgen met gratis verzenden en gratis een 32GB gehuegenkaart of Borstharnas. ISAW Edge Aanbieding bij OptiCam

 

sportieve groet