Rider Camerabril, opnemen zoals jij het ziet.

22-10-2017 11:32

De RiderE9 camerabril review.

 

De RiderE9 camera bril hoort tot een complete lijn camera brillen die in Nederland nog niet te koop is. Na dat Pivothead niet meer via de officiele dealer kanalen in Nederland te koop blijkt te zijn, bleven er slechts enkele modellen en merken over die voornamelijk verkocht worden via internet en met name de shops die zich bezig houden met Spy artikelen. Het design en de uitstraling van deze brillen is matig terwijl er wel veel mensen zijn die een camerabril willen kopen.

 

RiderE9:

RiderE9 camera bril

Opticam heeft de camerabril RiderE9 betrokken van Engine Tech een fabrikant die zich helemaal heeft toegelegt op het ontwikkelen en maken van camera brillen. De brillen blinken uit door de uitstekende kwaliteit van de gebruikt materialen en het design zorgt ervoor dat je een bril krijgt waarbij alles in verhouding is. Je moet namelijk de camera techniek wel in het montuur kwijt. De RiderE9 is ook voorzien van verwisselbare lenzen en Wifi. Daarover later meer.

 

Specificaties RiderE9 camerabril:

  1. FullHD 1080P 30fps en 720P 60fps
  2. In hoogte verstelbare lens.
  3. Wifi inclusief gratis App voor Android en iOS
  4. Gebruikt Micro-SD kaartjes tot 64GB
  5. 480mAh ingebouwde batterij, tot anderhalf uur opnemen in Full HD
  6. Verwisselbare lenzen met UV filter ( UV400 volwaardige zonnebril )
  7. 110 graden groothoek lens
  8. Sony Sensor
  9. Brilmontuur van flexibel anti allergisch materiaal
  10. Voldoende accessoires
 
Eerste indruk:
 

De camera bril komt binnen in een witte verpakking zonder opdruk, dat zal wellicht nog worden aangepast. de bril gaat vergezeld van de nodige accessoires. Denk aan een brillekoker, USB kabel, Verloop micro-SD naar USB, een riempje waardoor de bril om je hals kan blijven hangen en een engelstalige handleiding. 

De bril zelf voelt degelijk aan, het montuur is flexibel en zit daardoor voldoende strak op je hoofd zonder irritant te worden. Wanneer je de bril verder bekijkt valt op dat de neusbrug verstelbaar is. Dat is interessant omdat hij daardoor altijd passend te maken is. Als je de bril opzet dan voelt het aan als een normale zonnebril. Ook omdat het gelukt is het gewicht laag te houden,slechts 78 gram. De lens is in het midden van de bril geplaatst. De positie is ongeveer tussen je wenkbrouwen. Leuk is dat de cameralens naar boven en beneden verstelbaar is. Daardoor kun je atijd de juiste stand vinden om de goede opname te maken. 

 
 

De camerabril RiderE9 in het gebruik:

Als eerste laden we de bril op, dit kan op 2 manieren. Via de USB poort of een wandstekker ( niet meegeleverd ) tijdens het laden zie je leds knipperen. Als deze stoppen met knipperen is de batterij vol. Daarna plaatsen we een geheugenkaartje. 16GB is meer dan voldoende om 1 batterijlading te kunnen opnemen. Na ongeveer 1,5 uur is de batterij leeg. 

 

Vibratie's

Zodra je de camera aanzet start de camera meteen met opnemen in Full HD. Je voelt de camera vibreren bij het starten en stoppen van een opname.  Als je de bril op hebt voel je dus wat de camera gaat doen. Dit is makkelijk omdat je natuurlijk niet ziet wat er gebeurt. Een andere manier om de Camerabril te bedienen is via WiFi.

 

WiFi:

Download de App voor Android of iOS uit de respectievelijke stores. Zoek naar: E7E9. Installeer de App. De camerabril maakt zelf een WiFi signaal als je de wifi knop indrukt. Maak met je smartphone verbinding met het signaal van de camera en start de App op. 

Je kunt meteen live meekijken en diverse instellingen wijzigen zoals ISO waarde, vooringestelde opname standen in het donker, binnen, zwart/wit etc. Resolutie wijzigen en opnames bekijken, wissen, downloaden noem maar op. Tijdens het gebruik van WiFi merk je dat de camera wel warm wordt. Dat is normaal bij het gebruik van wifi. De warmte is wel afgeschermd zodat het niet gevaarlijk is. ik zelf heb WiFi steeds uitgeschakeld als ik de instellingen had gewijzigd.

WiFi uitzetten heeft dus 2 voordelen, de camera gebruikt minder energie en is daardoor niet zo warm, tevens loopt de maximale batterijduur  niet terug maar kun je gewoon die 1,5 uur opnemen.

 

Losse accessoires:

Voor alle brillen zijn losse lenzen te koop in verschillende kleuren, standaard is met een donkere zonnebril glazen. Optioneel zijn kleurloze, gele en blauwe ( niet voor E7 en E9)

 

Voor wie te gebruiken:

Deze camera bril is een uitkomst als je de sportcamera niet wilt vasthouden omdat je beide handen vrij wilt houden, of je wilt geen sportcamera boven op je helm. Deze bril is bijna 50% lichter dan de gemidelde standaard sportcamera. 

Wintersporters, fietsers, mountainbikers, motorrijders, automobilisten die hem gebruiken als dashcam ( geen extra toestel aan je voorruit ) een zonnebril draag je waarschijnlijk toch. Bergbeklimmers, wandelaars, nordic walking en nog veel meer.

Wij hebben de bril getest met een helm op en dat gaat uitstekend.

 

Conclusie:

De beeldkwaliteit in Full HD is uitstekend, het draagcomfort is goed, makkelijk te bedienen. Het geluid is ruim voldoende en de bij behorende accessoires van goede kwaliteit.

Waar moet je wel rekening mee houden; je draagt de bril op je hoofd en je merkt in het begin dat je heel veel bewegingen maakt met je hoofd en dat kan wel eens een beetje onrustige opnames geven. Maar dat leer je snel genoeg aan te passen. Dan heb je echt een prima camera.

 

Welke modellen zijn er leverbaar:

RiderE9 met Wifi en Full HD en Stereogeluid    € 179,00

RiderE7 met WiFi en Full HD en stereo geluid  € 179,00

RiderE6 Full HD met mono geluid  € 149,00

RiderE8 Full HD met mono geluid  € 149,00