Rollei S50 Nitro Circus Live geliminteerde oplage

26-10-2013 20:00

Het duitse merk Rollei is sponsor van Travis Pastrana's Nitro Circus Live geworden.

Ter gelegenheid daarvan is een speciale uitvoering van Rollei's nieuwe Camera lijn de S50 uitgebracht.

Wereldwijd zijn er slechts 3000 beschikbaar, ze zijn voorzien van een echtheids certificaat.

Waar het ook omgaat natuurlijk zijn de specificaties:

Hieronder een paar highlights

  1. 14 Mp Cmos Sensor
  2. 2.0" LCD display
  3. 175 graden groothoek lens
  4. Duikmodus. Softwarematig rood filter voor onderwater.
  5. upside/down
  6. Slowmotion en Timelaps
  7. 60 meter waterdicht
  8. 3 meter val proof in de waterdichte behuizing
  9. 1080P full Hd
  10. 24 maanden omruil garantie

Wat opvalt is dat bij 1080P het aantal frames is verbeterd t.o.v. de 5S serie van 25 naar 30fps. bij 1080i selfs tot 50Fps. De waterdichte kast heeft een vlakke lens om ook onderwater scherpe opnames te kunnen maken. Gemakkelijk is ook de afstandbediening die geleverd wordt met een laaddok, Dit is wel slim want er zijn geen batterijen meer nodig. WiFi standaard aan boord, er is een app te downloaden voor iPhone en Android voor het live streamen van beelden. Via de app kun je ook de instellingen wijzigen.

Standaard zijn er voldoende accessoires mee geleverd, zoals een ram mount voor montage aan een stuur of buisframe, plakstickers voor montage op de helm, een open achterdeur voor beter geluid. Uniek is dat Rollei 2 accu's standaard mee levert, per accu kun je tot wel 80 minuten opnemen. ( is natuurlijk afhankelijk van wel of geen WiFi, en andere instellingen) minimaal wordt 65 minuten gegarandeerd. Dit is relatief kort per accu dus de geboden oplossing was simpel te verzinnen.

Wat ik een goede zaak vind is de gratis download link voor Corel Video Studio X6. Daar kun je je opnames mee editen en verbeteren.

Helaas heb ik nog geen filmpjes gevonden, dat kan ook niet want hij is pas deze week op de markt gekomen.

Één van de eerste aanbieders die ik heb gevonden was: https://www.opticam.nl/sportcameras/Rollei-sportcamera's/Rollei-S50-Wifi-Nitro-circus-live  hier in nederland is hij trouwens goedkoper dan in Duitsland : https://www.saturn.de/mcs/product/ROLLEI-S50-WiFi-Nitro-Circus-Edition,48352,426559,929913.html?langId=-3

Wat ik als een gemiste kans zie is het achterblijven van het aantal Fps t.o.v GoPro Silver+ en ISAW A3  die beide 1080P 60 fps leveren. Al zullen veel gebruikers dat misschien niet missen.

Daarmee heb ik meteen zijn belangrijkste concurenten genoemd. 

Filmpjes houden jullie nog tegoed.