SJCAM SJ4000 WiFi

02-01-2015 17:09

De inmiddels beroemde en veel beschreven SJ4000 WiFi is nu ook leverbaar via Opticam. Wij zullen deze camera uit gebried gaan testen en gaan eens kijken of deze camera echt beter is dan GoPro zoals veel mensen beweren. Het lijkt ons een beetje teveel gezegd. Als we  alleen al naar de resoluties kijken, de gebruikte sensor en het aantal MP  dan moet de SJ4000 het toch afleggen tegen GoPro.

Maar of dat meteen beteknd dat we deze camera af moeten schrijven? Dat zeker niet. De eerste indruk die wij hebben van deze camera is toch wel positief. Standaard een LCD scherm, veel accessoires en een zeer behoorlijke beeld kwaliteit doen vermoeden dat dit een camera is met een prima prijs prestatie verhouding.

We gaan de camera snel testen, we gaan kijken of de test van Techmoan door ons bevestigd zal worden. We denken haast van wel omdat deze persoon bekend staat om zijn objectieve beoordelingen.

Kijk snel op de site voor de test.

Opticam levert de SJ4000 WiFi in 2 uitvoeringen; als eerste de SJ4000 wifi  voor 109,00 met gratis verzenden en als 2e de SJ4000 Plus Deze is naast de standaard accessoires voorzien van de mogelijkheid om 2K opnames, dubbel Full HD op te nemen, dus een nog scherper beeld. 

Update 13-3-2015

Het model is dermate populair dat er zeer veel fake SJ4000 modellen op de markt zijn en vaak zijn ze niet van echt te onderscheiden. Daarom heeft VIOFO, dat is het moederbedrijf van SJCAM een aantal zaken aangepast om te zorgen dat je duidelijk kunt zien wat de echte SJCAM is en wat de Fake.

1: Op de verpakking van de originele SJCAM camera zit tegen woordig een zegel met daarop een nummer om de echtheid vast te kunnen stellen. 

2: Het Logo van SJCAM moet op de camera staan, de Fake modellen hebben dat over het algemeen niet.

3: Daarnaast geeft SJCAM een verklaring af aan de leveranciers die de echte SJCAM camera verkopen, en als je het hele segment verkoopt tegen een minimum afname dan krijg je behalve een verklaring ook een dealer certificaat. 

4. In het menu van de camera en tijdens het opsterten kun je ook zien of het een origineel apparaat betreft, Bij het startscherm verschijnt het SJCAM logo en een type aanduiding. In het menu kun je ook kijken naar het WiFi ID ook daar staat duidelijk dat het een SJCAM camera betreft.

5. De firmware, wanneer je op een fake camera  de sjcam firmware  probeert te installeren dan heb je pech en zal de camera niet of niet naar behoren werken. 

Goed;

Even de plussen en minnen op een rij:

  1. + prima prijsprestatie verhouding.
  2. + kwalitatief goede opnames
  3. + Veel standaard accessoires en veel optionele accessoires los verkrijgbaar
  4. + Uiterlijk,de camera ziet er gewoon goed uit en lijkt erg op de GoPro modellen.
 
  1. -/- Het geluid is niet geweldig, dat kan beter. zeker wanneer je afspeeld op de camera.
  2. -/- De knopjes voelen nogal fragiel aan, de microswitches gaan wel eens stuk
  3. -/- De accu zou wat sterker mogen zijn.
  4. -/- Het lcd scherm is wel erg klein uitgevoerd.
 
Update 30-6-2015
 
Inmiddels hebben we de SJ4000 wat langer mogen bekijken. En het moet gezegd worden de plussen van de eerste update staan nog steeds, helaas zijn de minnen wat uitgebreid.
 
Wij merken dat er best wel veel uitval is, weer vanwege die fragiele knopjes. Hier moet echts iets aan gedaan worden want SJCAM's garantie is duidelijk, opsturen naar de fabrikant voor reparatie. Dat duurt echter erg lang, verschepen per Post.nl is het goedkoopste kost ongeveer 26 euro. Het duurt ongeveer 3 weken voor hij bij de fabrikant is en dan wordt de camera na een week weer terug gestuurd via China Post. Dat duurt ook weer 14-21 dagen.
 
Dan ben je de camera gewoon 5-6 weken kwijt.
 
Ook de accessoires geven nogal eens klachten, met name de ( gopro ) mounts, de 2 en 3 nokjes die in elkaar grijpen. Deze zijn erg glad waardoor de camera nogal eens achterover of voorover zakt. Dat is best irritant wanneer je hem net op je hoofd hebt staan en achteraf is de opname mislukt.
 
Nee, het sterkste punt van de camera is gewoon zijn beeldkwaliteit op 1080P en zijn prijs. Als je de mogelijke problemen voor lief neemt is het nog steeds een prima keuze.